ABOUT // CONTACT

Contact: troofood@gmail.com or call us 6936775170 \\BASED IN ATHENS / GREECE ** most of the time 🙂

raw pomodori photo -13.jpg10390373_797996030239982_152290331260434523_n

Η Troō Food Liberation είναι μια κολεκτίβα ατόμων που έχουν σα στόχο τους να αποκαλύψουν τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από το φαγητό μας. Οργανώνουμε μαθήματα μαγειρικής με χορτοφαγικές, ωμές και super τροφές, εξορμήσεις για άγρια μανιτάρια και βότανα, εκπαιδευτικές ομιλίες σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια, πάρτυ με πράσινα ποτά, προβολές ταινών καί ντοκυμαντέρ. Επίσης οργανώνουμε pop-up εστιατόρια, δηλαδή βραδιές σε εστιατόρια μέ κάποιο θέμα, π.χ. αρχαιές συνταγές, μενού για ευεξία, αφροδίσιο φαγοπότι, ή απλά μεξικάνικη κουζίνα. Παρέχουμε υπηρεσίες catering καί φτιάχνουμε πόλλα πόλλα πεντανόστημα και υγιεινα γλυκά, τούρτες γενεθλίων, τυριά απο καρπούς, ανακαλύψτε τα όλα εδώ στο online μαγαζί Troō Food Store.

Στην Troō Food Liberation πιστεύουμε ότι ο ρόλος που παίζουν οι τροφές σήμερα στη ζωή μας είναι φοβερά σημαντικός –είναι πολιτικός, είναι κοινωνικός, είναι οικολογικός, είναι συλλογικός και θα έπρεπε να είναι πάντα πεντανόστιμος!

Στην Troō Food Liberation υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ανθρώπων να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές ως καταναλωτές. Πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να τρώνε αληθινό φαγητό, φαγητό απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα και γενετικές μεταλλάξεις. Αληθινό φαγητό, που διατηρεί τη θρεπτική του αξία και τις πρωταρχικές θεραπευτικές του ιδιότητες. Πιστεύουμε στο αρχαίο ελληνικό ρητό «Άσε την τροφή να γίνει φάρμακό σου και φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου» (Ιπποκράτης, 460 π.Χ.).

Η Troō Food Liberation απέχει από τις επιχειρηματικές δομές ισχύος στις οποίες έχει μετατραπεί η βιομηχανία τροφίμων και ενθαρρύνει τα μη-βίαια μοντέλα διατροφής. Με τη μη-βία εννοούμε ότι δεν εκμεταλλευόμαστε τα ζώα για διατροφή ή για άλλες χρήσεις, υποστηρίζουμε το δίκαιο εμπόριο και μποϊκοτάρουμε τις οικονομίες που κερδίζουν κάνοντας ανθρώπους να υποφέρουν.

Η βιομηχανία τροφίμων μας έχει κάνει να νοσούμε, έχει φέρει πολλά είδη σπόρων στο χείλος της εξαφάνισης και, μαζί με τη βιομηχανία φαρμάκων έχουν βάλει υπό την κυριαρχία τους την οικονομία και την υγεία μας.

Ακολουθώντας ένα εναλλακτικό σύστημα υγείας, που επιστρέφει πίσω στα αρχαία πρότυπα θεραπείας, εφαρμόζοντας την προληπτική ιατρική που μας συνδέει ξανά με το σώμα μας, ως προέκταση της ίδιας της Γης, ζώντας τη ζωή μας με τρόπο βιώσιμο, αυτάρκη και μη-βίαιο, πάμε προς έναν υγιή και ευτυχισμένο πληθυσμό που είναι δύσκολο να χειραγωγηθεί…

 photo Anarcho-HerbalismA_zps12232266.jpg

* * * * *

Troō Food Liberation is a collective of people from different backgrounds  that  came together to work toward exposing the truth behind our food. We organize   Vegan / Raw / Superfood Cooking Classes, Wild Mushroom & Herb Collecting Excursions, and Nutrition & Food Awareness Educational Talks in kindergartens and high-schools. We organize Themed Pop-up Restaurants around the city that you can keep posted on via the blog, and we also organize Green Drinks Parties and Screenings of all sorts of documentaries & movies that we find have an important message to spread. We cater for parties, weddings, and indeed any social event. We have a online store where we sell our own fresh, home-made, gluten-free, sugar-free, vegan raw goodies – from birthday cakes to pickled kiwis! Check it out at the Troo Food E-store in our SERVICES section.

T//F//L//  believes that the role of food in our lives today is hugely important – it is political, it is social, it is ecological, it is communal and it should always taste damn fine!

T//F//L// advocates for people to make more conscious decisions as consumers. We believe in the right of all people to eat real food, food that is free of pesticides and genetic modification. Real food which retains its nutritional value and original healing properties. We believe in the ancient Greek motto of “Let food be thy medicine and medicine be thy food” (Hippocrates, 460 B.C.).

T//F//L// moves away from the corporate power structure that the food industry has become and encourages cruelty free diets. Cruelty free means that we do not exploit animals for food or other uses, we support fair trade economies and boycott those economies that are making a profit out of  peoples suffering.

The Food industry has made us sick, it has endangered our seeds to the brink of extinction and together with the pharmaceutical industry they have enslaved our economy and our health.

By following an alternative health care system that goes back to ancient models of healing and practicing preventive medicine we connect back to our own bodies and as an extension of the Earth itself. Leading sustainable, cruelty-free, more self-sufficient lives  leads to a healthy, happy population that is hard to control…

 

 

 photo superfoodclasses_B_zpsf5abf5e2.jpg

 

Τι είναι ή Ωμοφαγία…

Τρώμε σε αρμονία με τη φύση μας // το σώμα μας  //  το πνεύμα μας!

Ωμοφαγία, όπως δηλώνει και το όνομα της, είναι η κατανάλωση των τροφίμων όπως ακριβώς μας τα έδωσε η φύση, ωμά! Παρόλο που αναφορές για την ωμοφαγία υπάρχουν ήδη από την αρχαιότητα, η ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων για υγιεινή διατροφή και προάσπιση της υγείας που σήμερα απειλείται από πολλές συμπεριφορές μας, την έχει φέρει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο.

Τα οφέλη της ωμοφαγίας για την υγεία, στηρίζονται στη γνώση ότι οι τροφές όταν μαγειρεύονται χάνουν ένα μεγάλο ποσοστό των ενζύμων που περιέχουν, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρηθεί υγιής. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται μια διατροφική επιλογή με πολλούς περιορισμούς, με τη κατάλληλη ενημέρωση μπορεί να είναι μια γευστικότατη και θρεπτική φιλοσοφία ζωής!

Η ωμοφαγική διατροφή είναι συνήθως χορτοφαγική. Tο φαγητό υφίσταται θερμική επεξεργασία, όμως όσο γίνεται λιγότερο, γιατί μαγειρεύοντας τις τροφές, αλλοιώνονται ή και καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους και ταυτόχρονα  καταστρέφονται τα ένζυμα που διαθέτουν και χάρη στα οποία συντελείται η πέψη. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός καλείται να συνθέσει πεπτικά ένζυμα, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο την πέψη της μαγειρεμένης τροφής δύσκολη, κουραστική και χρονοβόρα. Στην ωμοφαγία, οι τροφές είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: ωμές! Δεν υπάρχει τίποτα μαγειρεμένο πάνω από τους 45 βαθμούς κελσίου, που είναι η θερμοκρασία του ήλιου στη γη.  Πολλοί ωμοφάγοι είναι περιστασιακά και χορτοφάγοι.  Και στις δύο περιπτώσεις, αποφεύγεται οτιδήποτε ζωικό και οτιδήποτε περιέχει λακτόζη.

Πρέπει  πάντα να τρώμε ισορροπημένα και με μέτρο, να ακούμε το σώμα μας και να σεβόμαστε τις ανάγκες του. Μπορεί η απόλυτη ωμοφαγία να μην είναι πάντα αυτό που χρειαζόμαστε. Μπορεί να χρειαζόμαστε κάτι ζεστό, κάτι μαγειρεμένο, ειδικά τον χειμώνα που κάνει κρύο. Είναι καλό να ξέρουμε κάποια πράγματα για τη διατροφή και μετά να δουλεύουμε με το σώμα μας, του οποίου οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές και με την ηλικία και γενικά πάντα αλλάζει όπως όλα, οπότε πρέπει και εμείς να παρατηρούμε και να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του.

10013307_10201655792379069_1620340904_n 

Τι είναι οι υπερτροφές;

Οι υπερτροφές είναι τροφές που θεραπεύουν. Κάθε χώρα του κόσμου έχει προικιστεί με τουλάχιστον μία θεραπευτική τροφή που μεγαλώνει κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια μας! Η πιο διάσημη υπερτροφή της Ελλάδας είναι βέβαια η αγαπημένη μας ελιά και το διάσημο ζουμί της, το ελαιόλαδο! Σε άλλα μέρη του κόσμου, λοιπόν, οι ντόπιοι έχουν ανάλογες τροφές οι οποίες θεωρούνται πολύ υψηλής αξίας σε θρεπτικά συστατικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο κάνουν καλό στον οργανισμό αλλά είναι εκ φύσεως θεραπευτικά φυσικά αφροδισιακά και κυρίως δίχως θερμίδες…

Αν και η επιστήμη τώρα ανακαλύπτει τα μυστικά της διατροφής των προγόνων μας και μας ενημερώνει καθημερινά για αυτήν την «καινούρια» κατηγορία τροφών, οι υπερτροφές είναι πολύ απλά οι αρχαιότεροι καρποί και φρούτα που φυτρώνουν πάνω στον πανέμορφο πλανήτη μας!!!!!!

Το μυστικό της επιτυχίας είναι πολύ απλό γι’ αυτό και είναι τόσο δύσκολο να το ανακαλύψουμε – κρύβεται κάτω από τις μύτες μας…

 

 

 photo _DSC8394mblog.jpg

 

 

Inspiring Kids to eat like super heroes!

 photo rooftopfarm_zpsbde719bd.jpg

Παίξε με το φαγητό σου παιδί μου! Ερεύνησε το, μύρισε το, φύτεψε το!  Σαν καινούργιες μητέρες και σαν ομάδα που ασχολείται με την υγιεινή διατροφή και με την αυτοδιαχείριση της υγείας μας είναι λογικό να  θεωρούμε πολύ σοβαρό το θέμα της διατροφής των μωρών μας και των παιδιών μας καθώς και την σχέση που τους καλλιεργούμε με το φαγητό τους.

Σχεδόν όλοι έχουμε ένα σημείο αναφοράς στην σειρά του διάσημου Άγγλου σεφ Jamie Οliver που πηγε σε σχολειά στην Αγγλία και την Αμερική, όπου τα παιδιά δεν αναγνώριζαν τις πατάτες αν δεν ήταν σε μορφή τσιπς, την ντομάτα αν δεν ήταν σε κονσέρβα κτλ. Εμείς εδώ στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε ακόμα λαϊκές αγορές με μεγάλη πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών και θέλουμε να ελπίζουμε οτι τα ελληνοπούλα θα αναγνώριζαν τα φρούτα και τα λαχανικά στην φυσική τους εμφάνιση! Προκύπτει όμως ένα άλλο τρομαχτικό στατιστικό- στην Κρήτη, ίσως τον πιο έφορο τόπο της χώρας μας, τα παιδιά έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας σε όλη την Ευρώπη! Απίστευτο ;! Και όμως σκεφτείτε για ένα λεπτό τις τροφές που προωθούν στα παιδιά μας οι μεγάλες εταιρείες…. με χρώματα, με φιγούρες από κινούμενα σχέδια, με παιχνίδια…και τα χειρότερα συστατικά….κατεργασμένη ζάχαρη, τεχνητές ουσίες, ψεύτικες τροφές που όχι μονό δεν τα θρέφουν άλλα βάζουν σε κίνδυνο και την υγειά τους…

Πώς μπορούμε εμείς – σαν γονείς και σαν εκπαιδευτές -να συναγωνιστούμε το καρναβάλι του παιδικού μάρκετινγκ με κολοσσούς της διαφήμισης όπως η κόκα κόλα π.χ.  ή την  τοξική  επιρροή της τηλεόρασης; Το πρώτο βήμα είναι να γίνει η αλλαγή από τους ίδιους τους γονείς. Δεν μπορούμε να λέμε στα παιδιά- μην πίνεις κόκα κόλα όταν εμείς πίνουμε, φάε την σαλάτα σου όταν εμείς οι ίδιοι δεν την τρωμε !

Και σαν προεκταση αυτου του βήματος – κλείστε  την τηλεόραση  . Και βγείτε έξω! Στην φύση θα βρείτε τόση διασκέδαση όση δεν θα σας πρόσφερε ποτέ η τηλεόραση…ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να έρθουν σε επαφή με την διαδικασία που περνάει η τροφή μας μέχρι να έρθει μαγειρεμένη στο πιάτο μας!

Σπέρνουμε, θερίζουμε, μαγειρεύουμε…και τελικά τρώμε αληθινή τροφή!

Ever wonder how the HULK retains his hue? what does BATMAN eat? How does one get hawk vision? What does a cloud taste like? What kind of snacks does a superhero pack for extra energy when on a mission?  how does a giraffe get so tall? Well, you can visit our superhero delicatessen and find out! WE HAVE ; HULKS favorite smoothie “ROCKET TO THE MOON” and Draculas Champagne,fairie potions, and stardust spaggheti!

 

 

 

1395233_744651822228160_1727099682_n

1381633_10201486132648389_1983247063_n

 photo mama_roots_1.jpg

 photo TFLAvocado3.jpg

 

 photo IMG_3425.jpg

 photo raw-food-flyer.png

10 replies on “ABOUT // CONTACT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code